Képkeretek, képkeretezés, képkeretező, üveges Budapest szívében! 1075 Budapest, Síp u. 22 | Email címünk: info@kepmalom.hu

5 egyszerű tipp félkész keretek festésére és dekorálására

Félkész keretek festésével nagyon egyszerűen tudjuk dekorálni az otthonunkat. A szükséges eszközök kis tételben is megvásárolhatóak bármelyik hobbi- és barkácsboltban is. A cikkben ahhoz próbálunk 5 praktikus tippet adni, hogy minél ízlésesebb dekorációt készítsd az otthonodba, illetve minél egyedibb módon őrizd meg a számodra fontos emlékeket.

5 egyszerű tipp félkész keretek festésére és dekorálására

Kifejezetten szeretünk MDF (közepesen sűrű farostlemez) képkereteket használni, mert az ízlésünkre tudjuk őket alakítani és így a képeket is könnyedén tudjuk bennünk cserélgetni. Főleg javasoljuk azoknak, akik szeretnek a családjukról sok-sok képet kirakni, főleg, akkor, ha kicsik még a gyerekek, mert így lehetőségünk van arra, hogy folyamatosan új képekkel dobjuk fel az otthonunkat.

Ezeket a félkész kereteket meg lehet vásárolni a legtöbb hobbi- és barkácsboltban. Tényleg nagyon könnyű ezeket festeni, nem kell tartanunk tőle. A keret semmilyen előkészítést vagy előkezelést nem igényel.

Első tipp: használj akril hobbi festéket. 2-3 rétegben érdemes felvinni, de 1 üveg kb. 2-3 keretre elegendő, annak méretétől függően. A hobbi festéket gyakorlatilag bármilyen színben megtalálhatod és elegendő csak egy kis tubust vásárolnod.  

Én egyszerűen csak azt szoktam csinálni, hogy viszek magammal egy kis fehér anyagot a boltba és ott összepárosítom a színeket. Jó ideig tartott, amíg a fényképek falát megterveztem és a sok pakolgatás, ide-oda helyezés közben a keretek elkerülhetetlenül megkarcolódnak, ahogy egymásnak döntjük őket. 

Második tipp: kezeld le a keretet bútor viasszal. Némelyik terméknek az illata is nagyon jó, ami további különlegességet kölcsönöz a kereteidnek, de ami az igazán fontos, hogy a kereteidnek egy enyhe fényességet biztosít.

Nagyon jól tud kinézni a két réteg festék által keltett régies hatású képkeret. Kifejezetten szeretem azt a színkombinációt, amikor az első réteg sötétszürke, ezt hagyom megszáradni, majd erre festek régies hatású fehér színű festékkel. Le lehet csiszolni a keretet azokon a helyeken, ahol azt akarod, hogy a szürke áttűnjön, vagy és ez a harmadik tippünk: használj Vaseline-t a régies kinézet elérésére.

Ezt egyszerűen az ujjunkkal is felvihetjük a színek közé. Amint a felső színréteg is megszárad, egyszerű papírtörlővel el lehet távolítani a Vaseline-t.

A legtöbb keret, amit boltban kaphatsz, már rendelkezik akasztóval, akár vízszintesen, akár függőlegesen akarod őket akasztani, viszont én szeretem őket polcokra is elhelyezni. Ha ezeket a kereteket polcokra is szeretnéd rakni, akkor a negyedik tippünk, hogy győződj meg arról, hogy az élek lehetővé teszik a polcra helyezést, anélkül, hogy lejtenének valamelyik irányba.

Fényképeket vagy bármilyen nyomtatványokat bele tudsz helyezni ezekbe a keretekbe. A keretek állhatnak önállóan vagy más kereteknek támasztva. Az utolsó tipp is egy dekorációs fogás.

Ötödik tipp: a dekorációs kereteket lehet rétegezni más színű és stílusú keretekkel. Például egy kis keretet neki lehet dönteni egy nagyobb írótáblának.

Reméljük, hogy ez az 5 praktikus tipp számodra is kedved ad ahhoz, hogy bátran dolgozz félkész keretekkel és azok festésével és dekorálásával még egyedibbé alakítsd az otthonodat és személyes emlékeidet.

Hozzászólás nem engedélyezett.