Képkeretek, képkeretezés, képkeretező, üveges Budapest szívében! 1075 Budapest, Síp u. 22 | Email címünk: info@kepmalom.hu

Egyedi keretezés: miben tud egy képkeretező segíteni

mez keretezes Budapest kepmalom

Sokféle gondolat kering a képkeretezéshez kapcsolódóan, amelyek leginkább arról szólnak, hogy „túl drága!” vagy „miért nem tudom én ezt magamnak megcsinálni?”

Természetesen, ha megvannak a képességeid hozzá, meg tudod magadnak csinálni, de ha kételyeid vannak, a legjobb dolog, amit a műved megjelenésének javítása és védelme érdekében tehetsz, ha kapcsolatba lépsz egy tapasztalt és professzionális keretezővel.

Milyen előnyei vannak a profi keretezővel való munkának?

A keretező munkája nem csak arról szól, hogy bekeretezi a műved, hanem segít a művészeti érték megőrzésében is. Nem csak a keret stílusának megtalálásban tud tanácsod adni, hanem elmondja a különbséget a különböző hátlapok, előlapok, rögzítési módok között és így együtt meg tudjátok találni a megfelelő anyagokat, amelyek leginkább illeszkednek a műhöz és az anyagi lehetőségeidhez.

Egy tapasztalt keretezővel való munka nem csak kényelmi szolgáltatás számodra, hanem lehetőség is, hogy többet tudj meg a műved ápolásáról.  

Ne felejtsd el, hogy a keretezővel való munka egy folyamatos együttműködésen alapszik, ahol a keretező segít a megfelelő lehetőségek megtalálásában, de a végső döntés a Tied.

A keretezők által kínált egyéb szolgáltatások között lehet a házhozszállítás, a tárgy felrögzítése vagy több tárgy esetében profi akasztási rendszer kiépítése, illetve tároló vagy szállító dobozok elkészítése.

Milyen kérdéseket fog egy profi keretező feltenni Neked?

A keretező néhány alapvető kérdéssel fog kezdeni, hogy megismerjen Téged, az otthonod és a műved egy kicsit. A keretező meg fogja kérdezni, hogy van-e ötleted vagy bármilyen speciális elvárásod a kerettel kapcsolatban. Fontos továbbá tudnia, hogy mi a határidő és a költségvetés, amit be kell tartani. A rögzítéshez fontos tudnia, hogy pl. tégla vagy márványfalról van szó, illetve ha speciális helyre tervezzük elhelyezni a keretet, így például az alagsorba vagy a fürdőszobába, ahol a páratartalommal és nedvességgel is számolni kell.

Milyen kérdéseket kell Neked feltenned egy profi keretezőnek?

Fontos azzal tisztában lenni, hogy nem minden elképzelésed valósítható meg és ez nem azért van, mert a keretező ne tudná megcsinálni, hanem például lehet, hogy azért, mert az ötleted az eredeti alkotás megváltoztatásával járna. Ezt egy keretező nem teheti meg, csakis a művész.

Ha különleges igényeid lennének, jegyezd le őket, hogy ne felejtsd el megemlíteni őket. Nyugodtan tegyél fel kérdéseket a megőrzési technikákról és fontosságukról, valamint kérd meg a kereteződet, hogy magyarázza el a különbséget a hagyományos üveg és az akril üveg lehetőségek között.

A keret hozzájárulhat a műalkotás értékéhez, de el is ronthatja azt, ezért nem szabad úgy gondolni rá, mint egy kötelező rosszra, ami csak a pénzt emészti fel. Egy olcsó képkeret a műalkotást is olcsónak láttatja.

A keretezéssel kapcsolatos döntés meghozatalkor nem szabad csak az ár alapján dönteni; különösen igaz ez, ha egyszer úgy döntesz, hogy a műalkotást értékesíteni szeretnéd. Érdemes a minőségi anyagokba és a szakértelembe befektetni.

Ne kizárólag az alapján válassz keretezőt, mert 50% kedvezményt kínál. A leárazások jók, ha saját magadnak keretezel és egy jó vételt később készpénzre tudsz váltani, de a professzionális képkeretező a műalkotás gondviselője is. Elmennél egy orvoshoz csak azért, mert 50% kedvezményt nyújt? Figyelj arra, hogy milyen minőséget kapsz a pénzedért.

Hozzászólás nem engedélyezett.