Képkeretek, képkeretezés, képkeretező, üveges Budapest szívében! 1075 Budapest, Síp u. 22 | Email címünk: info@kepmalom.hu

Fából készült bútorokhoz egyedi fa képkeret dukál

Képkeretezés – egyedi fa képkeretek

Legszebb emlékeinknek és életünk meghatározó pillanatait megörökítő képeinknek különösen fontos, hogy milyen képkeretet választunk. Magam a természetesség híve vagyok, így mindentől idegenkedem, ami plasztik, műanyag, túlságosan modern vagy éppen hivalkodó. Szeretem a natúr hatású, fa képkereteket, amelyek a lakás díszévé tudnak válni egy pillanat alatt, feldobják a fehér, üres falakat vagy éppen csempésznek egy kis természetességet a vibráló színekben pompázó otthonunkba.

A fa örök, ahogy a fából készült képkeret is, a természetes anyag melegsége miatt pedig a legkedveltebb és a leggyakrabban használt alapanyag. Számtalan módon variálható, lehet natúr, festett, bevonatos és különlegesen dekorált fa is, nem beszélve arról, hogy a megfelelő képkeretező műhely kiválasztásával kreativitásunk is szárnyalhat, hiszen egyedi fa képkereteket is rendelhetünk, amelynek minden egyes szögletét mi találhatjuk ki. Lehet a fából készült képkeret sima vagy érdes felületű, lakozott vagy nem, natúr vagy valamilyen színre festett, vagyis a lehetőségeink tárháza gyakorlatilag ebben a kategóriában is végtelen. A képkeretek nagyban hozzájárulnak a lakás barátságos, meleg hangulatához. Emlékeink a nyaralásról, egy-egy ünnepről, fotók a családunkról, a barátainkról, életünk meghatározó állomásairól is ugyanolyan műalkotásoknak számítanak, mint a többezer forintos festmények, így a keret kiválasztására is nagy hangsúlyt kellene hogy fektessünk. Mindegy, hogy egy egyszerű fotóban vagy éppen egy festményben gondolkozunk, a Képmalomban Budapesten igényeinknek megfelelő, egyedi fa képkereteket találunk minden mennyiségben.

Kerüljön idén a karácsonyfa alá is képkeret!

képkeret képkeretezés www.kepmalom.hu fotó 36    A karácsony közeledtével gondolom nemcsak nekem okoz fejtörést, hogy mivel is lepjem meg szeretteimet. Legyen megvásárolt vagy kézzel készített dolog, mindannyian csak arra vágyunk, hogy örömet tudjunk vele okozni. Képkeretet ajándékozni talán már elcsépelt dolognak számít, de én még mindig jobban örülök egy ilyen meglepetésnek, mint mondjuk egy pár zokninak. Ha képkeretet ajándékozunk soha ne tegyük azt üresen! Nincs is annál rosszabb, mint mikor kicsomagoljuk az ajándékot és néhány egymáshoz illesztett lécszerű izé köszön vissza ránk… mintha nem lennének emlékeink, mintha a másik azt gondolná, hogy nem vagyunk elég fotogének… Úgy tudunk igazán személyessé tenni akár egy egyszerű fa képkeretet is, hogy abba valamilyen közös képet, esetleg vicces vagy éppen megható fotót teszünk.

Lényeg, hogy soha ne fotó nélkül adjuk!

Szeretem magam köré gyűjteni az emlékeimet és akkor vagyok a legboldogabb, ha minél több kap helyet a lakásban. Legyen szó az éjjeliszekrényemről, a konyha faláról vagy éppen egy lépcsőfeljáróról, mindenhol szeretem a fotóimat nézegeti. Magamból kiindulva, én kifejezetten rajongok egy szép képkeretért, ezért szívesen adom ajándékba másoknak is.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő képkeretet?

Képkeret, keretezés www.kepmalom.hu

Képkeret, keretezés www.kepmalom.hu


Az egyik legfontosabb szempont, hogy milyen az alkotás, amelyet be szeretnénk keretezni. A színes képekhez egy semleges árnyalatú, például natúr, fából készültet, a szépia effekttel módosított vagy fekete-fehér fotókhoz pedig élénk színű rámát válasszunk. Sötét tónusú képhez ne válasszunk sötét keretet és ugyanígy világos képhez se fehéret, de itt sem kell feltétlenül minden esetben csak kontrasztban gondolkodnunk. Egy egyszerű, díszítés nélküli, csontszínű vagy éppen fekete darabbal nem valószínű, hogy nagyon melléfognánk… Fontos szempont lehet az is, hogy milyen stílusú az otthonunk. Egy modern lakásba mindenképp jobban illik egy fém vagy éppen egy műanyag képkeret, jó ha minél színesebb, viszont ha csupa fabútorral rendeztük be a házat és járólap helyett, parketta borítja a padlót, akkor válasszunk kezeletlen vagy pácolt fakereteket, hogy feldobjuk a helyiségeket. Az sem mindegy, milyen színűek a fabútoraink: többféle lazúrral kezelt keretet is találunk; az lehet például dió, bükk vagy cseresznye színű is. Ha natúr fenyő képkeretet veszünk, akár mi magunk is bepácolhatjuk a kívánt színűre. A keret színe befolyásolhatja a kép hangulatát: például egy első ránézésre szomorkás hangulatot árasztó erdőrészlet teljesen másképp fest egy élénk piros vagy kék keretben. Egy vastag kerettel jóval látványosabb hatást érhetünk el, mivel a kép így kiemelkedik a fal síkjából. Kisméretű kép esetén azonban ne válasszuk ezt a megoldást; a keret ne legyen feltűnőbb, mint maga a festmény vagy fotó.

Fa képkeret házilag

fa faragott képkeret keretezés www.kepmalom.huEgy jól sikerült fotót az ember szeretne a falon látni. Ez azonban sokszor igencsak drága mulatság, hiszen keretet is kell venni hozzá. És ha nem szeretnénk, hogy csak egy üveglap takarja a művet, akkor bizony mélyen a pénztárcánkba kell nyúlnunk, kivéve persze, ha úgy döntünk, majd mi elkészítjük azt. Mielőtt bármit is csinálnánk, szükségünk lesz egy megfelelő alapra. Az egyszerűbb megoldás, ha ez egy kartondoboz méretre vágott darabja. Ehhez kelleni fog két kartonlap. Mindkettőt vágjuk ki téglalap alakban, de az egyiknek a közepét is vágjuk ki, ahol a kép lesz majd. Hogy milyen alakra vágjuk, az már ránk van bízva. A nehezebbik megoldás, ha ugyanezt az eljárást két pozdorjalappal végezzük el. Jó lehet az is, ha egyszerűen egy fa lapra rögzítjük a képet, de ebben az esetben magát a fotót is ragasztani kell, tehát ha mégsem teszik a keret, akkor sajnos a képtől is érzékeny búcsút vehetünk. Ha egyedi fa képkeretben gondolkozunk, a természet szerelmeseinek nagyon jó lehetőséget kínálnak az apróbb gallyak. Ezeket szépen, szorosan egymás alá ragasztgatva igazán különleges lehet a keretünk.

Hozzászólás nem engedélyezett.