Képkeretek, képkeretezés, képkeretező, üveges Budapest szívében! 1075 Budapest, Síp u. 22 | Email címünk: info@kepmalom.hu

Gyik

Képkeretezés? Miért érdemes a képeket bekeretezni?

A képkeretezés szerepe igen fontos a különféle művészeti alkotások, nyomatok, fotók, metszetek bemutatásakor: a képkeret magába foglalja, védi, kiemeli, és a környezetébe illeszti a képet.
Egy művészeti alkotás megvásárlásakor mindig gondolni kell arra, hogy a kép akkor teljesedik ki igazán, ha megkapja a stílusában és színvilágában hozzá illő képkeretet, rámát.

A képkeret több, mint egy méretre vágott fadarab?

Bár elsőre úgy tűnhet, hogy a keretezés nem egyéb, csupán egy megfelelő méretűre szabdalt és egymáshoz illesztett fa (vagy egyéb anyagú) vékony léc a kép körül, a valóságban a képkeret ennél jóval több – egy eszköz, amely kiemeli, bemutatja a műalkotást, ráirányítja a figyelmet.
Egy jól megválasztott képkeretnek pedig lakberendezési szerepe is van, hiszen színétől, formavilágától függően egészen más hatásúvá teheti a művet, a falat, a szoba hangulatát.

Miért jó a konzerváló képkeretezés?

A konzerváló képkeretezés (azaz tartósító keretezés) ápolja és védi az alkotásokat, így azok nem veszítenek értékükből. Szeretnénk, ha hazánkban is nagyobb érzékenység, tudatosság mutatkozna a műtárgyak védelmével kapcsolatban – konzerváló keretezési szolgáltatásunkkal készséggel állunk rendelkezésére mindenkinek, aki óvni szeretné értékeit.

Keretezés – nemcsak képekhez?

Nemcsak festmény, fotó keretezésére van lehetőség – bármilyen értéktárgy keretezését vállaljuk (pl. póló, hegedű vonó, teniszütő, tortalapát, ékszer) dekoratív, ízlés szerint választható képkeretekkel.

Miért érdemes egy kirakót (puzzle) bekeretezni?

Egy többszáz darabos puzzle kirakása bizony sok időt és energiát igényel, érthető tehát, ha a fáradságos munkával összeállított képben sokáig gyönyörködni szeretnénk. A hosszas tárolás, vagy a szállításhoz való szétszedés-újra összerakás során előfordul, hogy elvész egy-egy darab, aminek pótlása hosszas utánajárást igényel.
Ezekre a problémákra kitűnő és igen dekoratív megoldás a kasírozás és tartósító keretezés, így ha szép és igényesen „tálalt” kirakó képekkel szeretné dekorálni lakását, forduljon hozzánk bizalommal: mi szakszerűen felragasztjuk, bekeretezzük.

Milyen előnyei vannak a képfüggesztő rendszernek?

A galériasínes képfüggesztő rendszer segítségével képeit könnyedén, egyetlen mozdulattal, fúrás-faragás nélkül áthelyezheti vagy bővítheti a falon.

Mire használható a biztonsági szerelvény?

Mert fix, elmozdíthatatlan rögzítési mód, amely ferde falon, bel- és kültéren is alkalmazható. A szerelvény csomag használata nem igényel szakértelmet, segítségével egy speciális kulcs révén lehet csak elmozdítani vagy levenni a képet a falról.

Miért jó a képek fémsodronnyal való felakasztása?

Hazánkban is egyre elterjedtebb a rejtett akasztók használata. Ennek legpraktikusabb módja, ha csavaros akasztót szerelünk a képkeret két függőleges oldalába és összekötjük azokat egy fémsodronnyal. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a keretet egyetlen mozdulattal vízszintes helyzetbe állítsuk.
A művelethez használt acélhuzal horganybevonattal ellátott, több összecsavart vékony zsinórból áll, ennek köszönhetően korrózióálló és igen erős.

Miért kell restaurálni az elpiszkolódott festményeket?

Az olajfestmények legfelső lakkozott rétegébe idővel sajnos beletapad a por és a nem kívánt szennyeződés, így a képek sokat veszítenek esztétikai és élvezeti értékükből, színeik tompák, sötétebbek lesznek.
A restaurálás folyamán a festményeket megtisztítjuk a szennyeződésektől, a lepergett, hiányzó részeket kipótoljuk, és – a vászon állapotától függően – dublírozzuk, felületkezeljük a képeket.Az eljárás után Ön újra eredeti pompájában élvezheti képeit!

Hozzászólás nem engedélyezett.