Képkeretek, képkeretezés, képkeretező, üveges Budapest szívében! 1075 Budapest, Síp u. 22 | Email címünk: info@kepmalom.hu

Hogyan keretezd a tükrödet házilag: 5 egyszerű lépés

Itt az idő, hogy az egyszerű tükrünket egy kicsit továbbfejlesszük. Fedezd fel, hogyan tudod a tükrödet 5 egyszerű lépésben bekeretezni és ezáltal a tér központi elemévé tenni. A keretezett tükör egyszerre díszítőelem és optikai térnövelő. Egyszerre szép és funkcionális, így akár ajándékként is nagyszerű választás.

Azok a keret nélküli tükrök, amiket a fürdőszobákban látsz, a legegyszerűbb, legolcsóbb és egyben a legunalmasabb megoldások. Szerencsére egy egyszerű kerettel nagyot dobhatsz az értékén.

1. lépés: Mérd le a tükrödet

Fogj egy mérőszalagot és állapítsd meg a tükröd méreteit. Meg kell továbbá határoznod a keret méretét és azt is, hogy a falhoz vagy magához a tükörhöz fogod rögzíteni. A méretek véglegesítéséhez vedd számításba a keret méretét is.

2. lépés: Vágd ki a szegélyléceket

Használj 45 fokos szögre beállított gérvágó fűrészt annak érdekében, hogy a szegélyeket a megfelelő hosszúságúra levágd. Ha nincsen gérvágó fűrészed, akkor érdemes körülnézni a barkácsboltokban, mert nagyon sokban vagy árulnak előre levágott fadarabokat vagy kölcsönöznek eszközöket. Miután a fadarabokat levágtad, érdemes újra leellenőrizni, hogy a tükröd belefér-e mielőtt továbbmész. Fontos még: ha a keretet a falhoz rögzíted, akkor egy mélyedést kell vágnod a fába, hogy egy egységes felszínt alkosson a fallal. Abban az esetben, ha a tükröd klipsszel volt felakasztva, akkor még arra is figyelni kell, hogy azok helyeit ki kell vésni a keretben, különben nem fog a keret szorosan ráilleszkedni a tükörre.

3. lépés: Fesd le a szegélyléceket

Fest le a szegélyek minden oldalát, kívül és belül is az általad választott színben. Ha szükségesnek ítéled, nyugodtan használj egy második réteget is.

4. lépés: Rögzítsd a keretet

Kezd az alsó léccel, amelynek a hátuljára vigyél fel 2-komponensű ragasztót olyan módon, hogy a tükörhöz közelebbi élet ne ragasztózd be. Nyomd rá a tükörre vagy a falra és használj szintezőt, hogy meggyőződj arról, hogy a keret egyenes. Rögzítsd festőszalaggal. Ismételd meg a folyamatot a két oldalsó léccel és végül a tetővel fejezd be.

5. lépés: Javítsd ki az apróbb hibákat

Miután a keret teljesen megszáradt, ez kb. 24 órát vesz igénybe, távolítsd el a ragasztószalagot és tömítéssel javítsd ki az egyenetlen sarkokat. Használj kinyomó pisztolyt és vizes ujjal egyengesd el. Ha a tömítés megszáradt, festékkel végezd el a javításokat.

Hogyan tedd egyedivé

MDF (közepes sűrű farostlemez) szegélyléc használata vita nélkül a legegyszerűbb módja a tükör keretezésének, de használhatsz más anyagokat is, hogy igazán egyedivé tedd a végeredményt. Próbáld ki, hogy olyan élénkebb színnel fested le a keretet, ami megy a fal színével vagy a tapétával.

Hozzászólás nem engedélyezett.