Képkeretek, képkeretezés, képkeretező, üveges Budapest szívében! 1075 Budapest, Síp u. 22 | Email címünk: info@kepmalom.hu

Hogyan legyenek egyenesek a képkereteid

Egy ferde képkeret a falon igazán idegesítő tud lenni, főleg akkor, ha mániád a tökéletesség. Miután kiválasztottad a legjobb képkeretet a műtárgyad számára és gondosan megtaláltad a legjobb helyet, ahova kirakhatod az otthonodban, elég bosszantó tud lenni, ha állandóan a sarkokat kell igazítani, hogy egyenes legyen. A folyamatos igazgatás helyett, vess véget azoknak a fránya dőléseknek és egyenetlenségeknek a következő tanácsok segítségével.

Használd a megfelelő akasztási megoldást

Fontos, hogy a megfelelő hátlaphoz a megfelelő akasztási megoldást válaszd. Sokan választják a fűrészfogas akasztási megoldást a könnyű használhatósága miatt, de ha nem megfelelően kerül alkalmazásra, akkor ezek az akasztók gyakran eredményeznek ferde képkereteket, vagy akár törötteket is, ha leesnek a földre. Csak olyan képkereteken használj fűrészfogas akasztást, amelyek könnyűek és viszonylag kicsik (vagyis 31 cm-nél rövidebb a leghosszabb oldaluk is).

Egy helyett használj két akasztót

A képkeretek felfüggesztésekor nagyon sokan csak egy akasztót használnak, de ez az, ahol nagyon sok probléma kezdődik. Ha csak egy akasztót használsz, akkor sokkal könnyebben el tud csúszkálni a képkeret a falon. Használj kettő akasztót, hogy felfüggeszd a képedet és az egyenesen is lógjon a faladon sokáig. Az egy helyett a kettő elv akkor is javasolt, amikor fűrészfogas akasztási megoldás mellett döntesz.

Ne hagyd túlságosan lazára

Ha túlságosan sok huzalt használsz, akkor a képkeretednek nagyobb esélyt adsz arra, hogy össze-vissza mozogjon. Az akasztáshoz használt huzalnak éppen a megfelelő hosszúságúnak kell lennie a képkeretedhez és a két akasztódhoz. Ha túl hosszú, akkor elkezdhet dőlni (akár oldal irányban, akár előre), míg ha túl rövid, akkor a huzal kárt tehet a keretben és annak tartalmában a feszítés miatt. A huzallal egy majdnem egyenes vonalat kell képezni a kereteden keresztül, de nem annyira szorosan, hogy a keret szélein feszüljön.

Használj fali ütközőket

A képkeretek akasztására szolgáló felszerelések között van még egy nagyon fontos segédeszköz: a fali ütközők. Ezek kicsi, gumiból készült, kerek gombok, amelyeknek a hátulja öntapadós, így ezeket a keret hátoldalának sarkaira oda tudod ragasztani. Ezzel nemcsak a falat és a keretet véded, hanem ennél sokkal többet is tudnak: segítik, hogy a képkeret egyenesen maradjon és megakadályozza, hogy oldalra elcsúszkáljon.

Nagyon sok minden eredményezheti azt, hogy a képkeret elcsúszik és elkezd az egyik oldal fele dőlni, lehet ez akár az, hogy valami nekiütközik a falnak vagy csak az ajtó csapódik be. De nem feltétlenül kell ennek így történnie, néhány egyszerű lépéssel el tudod érni, hogy a képkereted egyenesen maradjon.

Előző bejegyzés:
Következő bejegyzés:

Hozzászólás nem engedélyezett.