Képkeretek, képkeretezés, képkeretező, üveges Budapest szívében! 1075 Budapest, Síp u. 22 | Email címünk: info@kepmalom.hu

Hogyan szállítsuk a képkereteket?

Gyakran látjuk a saját üzletünk kirakatán keresztül is, ahogy az ügyfelek nem kellő odafigyeléssel szállítják a frissen keretezett képeiket. Ahogy kilépnek az ajtón, lóbálják össze-vissza a képet, majd behajítják a kocsiba. Ilyenkor képkeretezőink oda se mernek nézni.

Mi a legjobb módja annak, hogy épségben eljuttasd az új kereteidet A-ból B-be?

Az alapvető dolgok közhelynek számítanak, vagy mégsem? Szeretnénk a megfelelő arányt megtalálni, hogy hasznos tanácsokat tudjunk nyújtani a vásárlóink számára, de mégse tűnjünk túlságosan aggodalmaskodónak. Egyszerű szabályokat szeretnénk megosztani, amelyek a legtöbb képkeret esetében segíthetnek abban, hogy a frissen elkészült terméked egy darabban a kívánt helyre érkezzen. Speciális esetekben, vagy ha kételyeid támadnak, kollégáink természetesen szívesen segítenek tanácsaikkal.

Talán felesleges külön is kiemelni, hogy a szállításhoz szükséges védelem egy részét az a csomagolás adja, amiben a képkeretező átadja a képet. Ugyanakkor a képkeretező sem tud minden egyes kép szállításához golyóálló fém tartót adni, ezért a következő 3 egyszerű szabályt érdemes segítségül hívni:

  1. Több kép esetén az üveg felületek (kép eleje a kép elejével) mentén érjenek össze a képek

Ebben a típusú elrendezésben a képkeretező természetesen tud segíteni és már ilyen állapotban tudja a vásárló elszállítani a képeket. A keretek üvegfelületeinek összeérintésével biztosítható, hogy a képek hátulján lévő akasztó nem karcolja össze a többi képet.

  1. Mind a két kezünket használva vigyük a képet, fogjuk mind a két oldalt

Ez különösen fontos a közép- és nagyméretű képek esetében. SOSE fogd a keretedet csupán az egyik oldalt, mivel ez elgyengítheti a szerkezetet (akkor is ha erős).

Az akasztó kötélnél vagy kábelnél való fogást sem javasoljuk. Ennek az az oka, hogy a nyomás, amit így helyezel a kampóra és a kötélre az nem ugyanaz a típusú nyomás, mint, ami akkor jelentkezik, amikor a falra van felakasztva. Akkor is ha óvatos vagy, valószínű, hogy indokolatlan nyomást helyezel a rögzítésekre. Például, a nyaklánc láncszemei is nagyon erősek, de nem arra tervezték őket, hogy folyamatosan rángasd őket.

Ha kétségeid vannak a keret helyes megfogásával kapcsolatban, akkor nyugodtan kérd a képkeretezőink segítségét.

  1. Figyelj oda hogyan rakod be a képeket az autóba

Ez egy nagyon fontos szempont. A kis és közepes méretű képek esetében ez elég egyértelmű: győződj meg arról, hogy olyan helyen fekteted el őket, ahol biztonságban vannak, nem mozognak és ne tegyél rájuk semmi mást.

Nagyobb képekkel azonban a helyzet nehezebb. Ha van nagyméretű vízszintes felületed az autódban vagy egy magas járműről beszélünk, akkor az egész sokkal egyszerűbb. Bármelyik esetről is legyen szó, fontos, hogy a kép megfelelően ki legyen támasztva. Szélsőséges esetben, ha túlságosan sok a rázkódás és ütköződés, akkor az üveg megrepedhet vagy a keret eltorzulhat. (Nyilvánvalóan ezek a dolgok függnek az üveg vastagságától, az utazásod hosszától, stb.)

Kollégáink természetesen tudnak segíteni abban, hogy a képek a megfelelő módon kerüljenek elhelyezésre az autóban. Sőt, vállaljuk az elkészült képkeretek házhozszállítását is.

Ha ezeket az egyszerű szabályokat betartod, akkor a képkereteid egyben fognak megérkezni. Nincs is annál bosszantóbb, amikor pénzt és időt áldozunk valamire (jelen esetben egy kép bekereteztetésére), hogy aztán az utolsó akadálynál elvérezzünk.

További információért és tanácsért, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Hozzászólás nem engedélyezett.