Képkeretek, képkeretezés, képkeretező, üveges Budapest szívében! 1075 Budapest, Síp u. 22 | Email címünk: info@kepmalom.hu

Hogyan tisztítsunk antik képkereteket?

Restaurált tükörkeret képkeretezés www.kepmalom.hu

Az antik tárgyak csodálatosak. Mindegyik magával hordozza a történelem egy darabját és mindegyiknek van egy saját, megosztásra érdemes története. Ez különösen igaz az antik képkeretekre, ezért óvatosság szükséges, amikor tisztítjuk őket. Ne felejtsd el, hogy az antik tárgyak tisztítása segít megőrizni őket, hogy tovább tartsanak. Tehát, itt megtanulhatod, hogyan kell az antik képkereteket tisztítani.

Az eljárás

Keress egy sima felületet, mint például egy asztal teteje és a képkeret méretének háromszorosával egyenértékű területet fedj be törölközőkkel. Tarts kettő törölközőt készenlétben.

Óvatosan helyezd a keretet képpel lefelé a törölközőkre.

Nyisd fel a keretet és óvatosan távolítsd el a kép hátlapját és a képet vagy fényképet.

Helyezd a hátlapot és a képet az egyik oldalra, de úgy, hogy még mindig a törölközőkön legyenek. Próbáld meg a hátlapot és a képet jó távol helyezni, hogy azok érintetlenek maradjanak a tisztítási folyamat során. Takard le a hátlapot és a képet az egyik készenlétben lévő törölközővel, hogy az üvegtisztítás során a sprayből ne érje permet a hátlapot vagy a képet.

Óvatosan távolítsd el az üveget a keretből és figyelmesen helyezd a törölközőkre. Takard le a keretet a maradék tartalékban lévő törölközővel.

A lehető legkisebb üvegtisztítót használva tisztísd meg az üveget egy puha ruhakendővel. Ha az üveg eléggé tiszta, vagyis csak por van rajta, akkor a tisztítót a kendőre fújd inkább és ne közvetlenül az üvegre.

Amikor az üveg tiszta, helyezd azt vissza a törölközőkkel lefedett asztalra.

Csakis egy száraz, puha tisztító kendőt használva finoman töröld át a keretet. Ha nagyon szükséges, akkor tehetsz egy kis vizet a tisztító kendőre. Ha úgy tűnik, hogy a keretnek egy különleges tisztítási megoldásra van szüksége, akkor állj meg és fordulj egy szakértőhöz, például egy régiség kereskedőhöz, mielőtt folytatnád. Ha egy száraz kendő vagy egy kis víz elegendő, akkor folytasd a keret tisztítását és helyezd vissza az asztalra, amikor végeztél.

Rakd vissza az üveget a keretbe.

Figyelmeztetés

Ne használj semmilyen típusú papírt az üveg tisztítására. Néhány régi típusú üveg eléggé lágy ahhoz, hogy a papír megkarcolja őket. Csak tisztísd az antik tárgyakat, a felületük kezelése csökkentheti, vagy akár teljes egészében megszüntetheti a piaci értéküket. Hiába látszik a kereten az életkora és gondolod úgy, hogy jobban nézne ki egy felületkezelés után, ne kezdj hozzá anélkül, hogy egy szakértő véleményét kikérnéd. Győződj meg róla, hogy ha bármilyen tisztítószert használsz magán a kereten, legyen az fa vagy fém, az ne változtassa meg a felületet.

forrás: ourpastimes.com

Előző bejegyzés:
Következő bejegyzés:

Hozzászólás nem engedélyezett.