Képkeretek, képkeretezés, képkeretező, üveges Budapest szívében! 1075 Budapest, Síp u. 22 | Email címünk: info@kepmalom.hu

Képkeretek akasztása a fürdőszobában

A képkeretek az otthon bármely helyiségében elhelyezhetőek és mindenhol hozzáadnak a szoba hangulatához. Így akár a fürdőszobában is felakaszthatjuk a képkereteinket, nem kell ott se csupasz falaknak lenniük. Ugyanakkor, ha a fürdőszobában szeretnénk képkereteket elhelyezni, akkor az ott tapasztalható speciális hőmérsékleti és páradús körülmények miatt megfelelő előkészületekre és ismeretekre lesz szükségünk, amelyek áttekintésében segít ez az írás.

Sokan szeretik az otthonuk minden egyes helyiségét feldobni egy kis személyes dekorációval a falakon, de néhány szoba alkalmasabb a keretezett művek befogadására, mint mások.

Amikor a fürdőszobában szeretnél képkeretet felakasztani, a legnagyobb probléma, amivel szembesülni fogsz az a páratartalom. A nedvesség könnyen átjut a kereten, így segítve a penész megjelenését és növekedését. Ez nem jelenti azt azonban, hogy a képkeretek fürdőszobában való elhelyezése egy eleve elveszett ügy lenne. Egy kis előkészülettel és a megfelelő típusú műtárggyal és képkerettel, nem lesz többé csupasz fürdőszobai falad.

Használj nedvességgel szemben ellenálló vagy cserélhető műtárgyat

A penész gyakorlatilag bármilyen felületen elél, de néhány anyag kifejezetten segíti a növekedését. Például, a papír alapú és fából készült termékek a penész kedvenc táptalajai, míg történetesen a legtöbb keretezett műtárgy pont papíron készül.

Ne tegyél pótolhatatlan, eredeti műveket a fürdőszobába. Kereteztess a fürdőszobába inkább egy olcsó másolatot, amelyet könnyedén le tudsz cserélni, ha a penész elkezd nőni vagy a műtárgy elkezd meghajlani. A vászonképek esetében is azt javasoljuk, hogy eredeti vagy nagyon különleges vászonképeket ne rakj a fürdőbe, habár a vászonképek általában nagyobb biztonságban vannak a párás helyiségekben, mivel van egy speciális védőrétegük, ami ellenállóbb a nedvességgel szemben.

Használj fémből készült kereteket

A fürdőszoba folyamatosan változó hőmérsékleti viszonyai a fa képkeretek tágulását és összehúzódását okozhatják, ami a keret sérüléséhez vezethet. Ezért javasolt fémből készült kereteket használni. Ezek jellemzően alumíniumból készülnek, amely nem rozsdásodik és bírja ezeket a hőmérsékleti körülményeket is.

Üveg helyett használj akrilt

A nedvesség könnyebben kialakul az üvegezett kereten belül, ezért javasoljuk, hogy inkább akrilt használjunk az üveg helyett. Az akril, az üveggel ellentétben, valamennyi nedvességet átereszt, ami megakadályozza a nedvesség kialakulását a kereten belül.

További fontos szempont egy olyan helyiségben, ahol gyakran vagyunk mezítláb, hogy az akril nem törik szilánkosan, abban az esetben, ha a képkeret leesik a falról.

Szellőztesd a helyiséget

Ahol van elszívó berendezés a fürdőszobában, ott használjuk aktívan: attól a pillanattól kezdve, hogy belépünk a fürdőszobába egészen a fürdés vagy zuhany után 20 percig. Hagyd nyitva a fürdőszoba ajtaját, amikor nem használod. Ha ablakos a fürdőszoba, akkor szellőztessünk, amilyen gyakran csak tudunk.

 

Természetesen az emberek túlnyomó többsége azt fogja választani, hogy az értékes műtárgyait valahol máshol helyezi el a lakásban és a kevésbé fontos, de ugyanúgy szép műveket a fürdőszobában. Annak ellenére, hogy a fürdő egy olyan helyiség, amely jellemzője a hőség és a magas páratartalom, amely a képkeretek két legnagyobb ellensége, mégis nagyszerű helyszíne lehet annak, hogy büszkélkedj a művészetek és a lakberendezés területén meglévő ízléseddel.

Előző bejegyzés:
Következő bejegyzés:

Hozzászólás nem engedélyezett.