Képkeretek, képkeretezés, képkeretező, üveges Budapest szívében! 1075 Budapest, Síp u. 22 | Email címünk: info@kepmalom.hu

Képkeretekkel való utazás

Rengeteg olyan helyzet elképzelhető, hogy kénytelenek vagyunk egy keretezett képpel vagy más műtárggyal utazni. Ilyenkor nagyon fontos, hogy rendelkezzünk a megfelelő csomagoló anyagokkal és információval annak érdekében, hogy a műtárgyunk épségben hazaérkezzen. Legyen szó keretezett nyomatokról, fényképekről vagy festményekről, a különböző utazási módoknak megfelelően kaphatsz útmutatást a cikkből.

Hogyan utazz képkeretekkel?

Az utazás gyakran együtt jár azzal, hogy rengeteg képet készítesz, és néha azzal is, hogy vásárolsz képeket vagy helyi műtárgyat a célállomásodon. Ha azt tervezed, hogy néhány helyi műtárgyat, egy keretezett képet vagy akár csak néhány posztert szerzel be a legutóbbi nagy kalandod során, figyelj arra, hogy ezeket a megfelelő módon pakold és címkézd fel, így elkerülve azt, hogy megsérüljenek, vagy ott maradjanak a kapunál.

A biztonság növelése és a kellemetlenségek elkerülése érdekében állítottuk össze az alábbi áttekintést.   

Mielőtt elindulsz, célszerű lehet néhány sarokvédőt és légpárnás fóliát csomagolni, hogy megvédd a műtárgyaidat a visszafele úton. Vannak speciális táskák is, amelyek nagyszerű lehetőséget nyújtanak arra, hogy megvédd a képeket, amíg hazaérsz és megtalálod a tökéletes képkeretet.

Ezeket általában egyszerűbb és olcsóbb is megvásárolni még itthon, mint külföldi ismeretlen helyeken kutatni a megfelelő boltot, ahol meg tudod vásárolni a szükséges dolgokat.

Képeretek az autóban

Amikor a saját autóddal utazol, a kis és nagy kereteket úgy érdemes becsomagolni, mintha postára adnád őket: használj alufóliát a karcolások ellen, sarokvédőt az ütődések ellen és légpárnás fóliát az átfogó védelem érdekében.

Figyelj arra, hogy a képkeret megfelelően rögzítve legyen az autóban, hogy az ne csúszkáljon össze-vissza. Célszerű lehet továbbá a kerettel egy légtérben tartózkodó minden más tárgy rögzítéséről is gondoskodni, hiszen egy kisebb koccanásnál ezek is nekiütődhetnek a féltett képkeretednek és kárt tehetnek benne.

Képkeretek a vonaton

A vonattal való nemzetközi utazáskor először is érdemes a szállítási szabályokkal kapcsolatban érdeklődni, mert van olyan társaság, amely a mérettől függetlenül, kategorikusan nem engedélyezi műtárgyak szállítását.

A helyi tömegközlekedésen a kisebb méretű, becsomagolt képkeret nem okozhat problémát. A nagyobb keretekkel kapcsolatban azonban érdemes a részletszabályokat ellenőrizni, hiszen ez is városról városra változhat.

Képkeretek a repülőgépen

Az összes utazási mód közül a légi közlekedés rendelkezik a legtöbb korlátozással. A képek kapcsán is elmondható, hogy az adott légitársaság szabályzatának kell megfelelnünk. A feladott poggyász tekintetében jellemzően nem lesz problémánk, az üvegezett képkeretek is feladhatóak. A fedélzetre való felvitel tekintetében azonban még nehezebb általánosságot megállapítani, főleg, ami a méretet és a súlyt illeti.

Amit viszont semmiképpen se felejts el: a megfelelő csomagolás és védelem után kell megfelelned a légitársaságok méretre és súlyra vonatkozó szabályainak. Ha nem felel meg a fedélzeti poggyász elvárásainak, kénytelen leszel feladni a képkeretedet, így ha nincs megfelelően becsomagolva és felcímkézve, hogy törékeny (Fragile), nagyon könnyen megsérülhet a rakodáskor.

 

A megfelelő előkészületekkel, eszközökkel és információval, képes leszel arra, hogy biztosítsd a műtárgyad, a keretezett nyomatok vagy festmények biztonságos hazaérkezését a legutóbbi nyaralásodról vagy kreatív kalandodról.

Hozzászólás nem engedélyezett.